Garn i mitt hjärta

I veckan har jag färgat sockgarner. Har väntat på att det ska torka så jag kan börja sticka i det och se resultatet.

Tror det blir ankelsockar och hoppas det kan bli 2 par.

Har även varit på min kurs med Creative Cluster i veckan och lärt mig massor med nya saker. En helt fantastisk kurs för småföretagare! Där lär vi oss hur vi ska hantera utvecklingen runt om oss hur vi kan använda oss av den i våra företag. Dessutom lär man känna andra och får möjlighet till samarbeten. Alla sitter inne med så mycket idéer och kreativitet, kunskap och erfarenhet. Man blir så taggad efter dessa tillfällena. Är du också sugen på att gå den? Håll utkik på www.creativecluster.se

I ett enmansföretag blir man väldigt ensam i sina tankar och idéer. Trodde inte att jag skulle sakna kollegor så mycket som jag gör när jag står själv med allt. Att ha någon att bolla tankar och idéer med är guld värt.

Just nu får jag både ha kollegor och arbeta själv då jag jobbar på mitt gamla jobb samtidigt som jag driver butiken. Men det börjar bli tungt. Jag jobbar alla dagar i veckan och mina tankar är hela tiden på jobb. Känner att jag inte får något gjort och glömmer mycket. Samtidigt har jag 4 barn, man och hem som behöver mig. Så det har varit en tung vinter. Längtar efter vår, sol och energi nu.

Idag fick jag ett samtal från en jättegullig kvinna som ville ha experthjälp för att komma igång med stickandet efter många års paus. Det är många som är sugna men det har hänt mycket i denna världen under de senaste åren och det finns ett helt nytt tänk i mönster. Så har man inte stickat på många år kan det kännas svårt att ta sig igenom ett modernt mönster. De flesta som stickade på 80-talet, stickade med jumperstickor. De flesta mönster idag utgår ifrån att du använder rundstickor. Rundstickorna från 70/80-talet var ingen höjdare så jag förstår verkligen att man är skeptisk till att använda rundstickor.

Men såklart vill jag ju hjälpa! Det är ju det som är grejen med en fysisk butik. Ingen kommer få stickhjälp när de fastnar i sina projekt om man handlar på en nätbutik. Nätbutiken är bara ett komplement för mig och om alla handlar på nätet i de stora butikerna så kommer inte garnbutikerna att överleva. Jag kan inte leva på min butik som det ser ut idag. Jag måste hela tiden kämpa och det är svårt att förverkliga sin idéer när man inte har tiden för att man måste jobba på ett annat jobb och jobbar jag 100% med butiken så har jag inte råd att förverkliga dem. Ett dilemma jag hela tiden krigar emot.

Saknar att inte kunna ha öppet flera dagar i vecka.

Men nu blickar vi framåt. Jag har massor med saker jag vill göra och det kommer! Går lite långsammare just nu bara.

Saker ni kan se framemot ihop med mig!

Stickcafé i vår

Gratis!

5 mars

2 april

7 maj

Event i vår

300kr/pp

18 apr Påskmys

27 maj Sip & Knit

11 jun Världsstickardagen

Jag har även lite onlinegrejer på gång men det kommer mer info om det i mars. Finns lite att fila på ännu.

Jag hoppas att vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: