Nu kan jag nästan ta på min dröm!

De senaste veckorna har varit kaos. Jag har haft fullt upp med att försöka få struktur och planering att gå ihop med mitt liv som heltidsarbetande fyrbarnsmamma samtidigt som jag startar upp ett företag och går på utredning med mitt ena barn. Vissa dagar har man varit på bristningsgränsen när man inte kan sova och hjärnan försöker att se till att saker klaffar perfekt till öppningen. Men nu har ordrarna lagts och jag kan inte annat än att vänta på leveranser och sitta stilla i båten. Sen får vi se om det blir struktur eller kaos nästa vecka!?

Mycket av de varor jag ville beställa var slut för tillfället pga corona och fartyget som suttit fast i Suezkanalen. Vilket betyder att jag fått tänka om både 1, 2 och 4 gånger.

Nu hoppas jag att det finns något som faller någon i smaken.

Nästa vecka kommer 50kg garn och jag ska sticka som en tok för att få upp något kul på provdockan.

Manos del Uruguay fino miniskeins kommer bla finnas i sortimentet.

Nu låter det som att jag inte har stickat något och det är inte sant. Sömnlösa nätter och stress har jag löst genom stickorna. Jag har bla stickat en Ankers till min son för den såg han i en butik i Göteborg och blev så sugen. Såklart tar jag fram stickorna och stickar en i imagine wools underbara garn.

Sonens Ankers stickad med merino soft i färgen petrol efter önskemål.

Det här med dyra garner förstod inte jag för några år sedan men ju mer jag stickar och ju mer jag nördat in mig ju mer förstår jag skillnaden på kvalité och hållbarhet i dyrare garner vs billigare. Det är verkligen stooor skillnad att sticka i dyrt och billigt garn. Ull och syntet, behandlat och obehandlat. Även olika typer av merinoull är det skillnad på. Imagine wools garn blir jämnt och fint när man stickar i det och det är fantastiskt mjukt och skönt mot huden. Färgerna fastnar fint och det känns hållbart redan i handen.

Sen passar det inte allas plånbok och det har jag såklart respekt för. Jag dömer ingen som använder sig av billiga garner. Men för mig har det blivit viktigt att jag väljer ut de garner jag tycker om att jobba med och att de som producerat garnet faktiskt har en bra arbetsmiljö och att djuren har ett bra liv. Så att välja ett certifierat garn kan vara viktigt och ju fler som har råd att göra det. Det gör att vi tillsammans sätter press på andra leverantörer att faktiskt se över sin egen process och de anställdas villkor.

Men nu ska jag inte babbla mer om det!

Jag kommer ju ha inredning också och det är det många som inte riktigt har förstått. Men ni får vänta till leveransen kommit innan ni får bilder på detta.

Snart ses vi och jag längtar så ofantligt mycket!

Ha det bäst sålänge!

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: